Vaša, naša ordinacija

rentgen

RENTGEN

Rentgenska diagnostika je metoda postavljanje diagnoze z uporabo rentgenskih žarkov, ki omogočajo prikaz struktur v telesu, bodisi na rentgenskem filmu ali v digitalni tehniki. Tehniko za diagnosticiranje uporabljajo zdravniki in zobozdravniki, preiskava pa je za pacienta neboleča in nenevarna.

V naši ordinaciji razpolagamo z vso potrebno najmodernejšo opremo, ki je zdravnikom in pacientom v pomoč pri čim hitrejšem postavljanju pravilne diagnoze in spremljanju pacientovega zdravljenja.

Izvajamo tudi Ortopan ali panoramsko slikanje zob, ki omogoča hitro in natančno določanje stanja v ustni votlini in načrtovanje ustreznega zdravljenje. Ortopan zagotavlja čisto in optimalno sliko v samo nekaj sekundah.

Ortopan oz. zobni rentgen se uporablja za prikaz zgornje in spodnje čeljusti oziroma celotnega zobovja, maksilarnega sinusa in čeljustnih sklepov.

Namen rentgenske preiskave hrbtenice je diagnosticiranje bolezenskih procesov in poškodb hrbtenice. Preiskava je najpogosteje indicirana pri poškodbah, okužbah, tumorjih, artritisu, osteoporozi, pri premikih vretenc, pri kostnih izrastkih, ugotavljanju nepravilne ukrivljenosti hrbtenice in drugih redkejših boleznih hrbtenice.

Rentgen prsnih organov je najpogostejši rentgen v medicini. S pomočjo visoko zmogljivega rentgenskega aparata opravljamo slikanje pljuč v osnovnih in dodatnih specialnih projekcijah. Slikanje pljuč nam omogoča, da zaznamo infekcije in druga bolezenska stanja pljuč, kot so pljučnica, tuberkuloza in pljučni rak.

Rentgen glave je preiskava za prikaz oblike, velikosti in obrisa lobanje, posameznih struktur lobanje, tako baze lobanje, turškega sedla, piramid in senčnic, kakor tudi znotraj lobanjskih poapnitev, obnosnih votlin, zobovja in čeljusti.

Za rentgensko slikanje gibal uporabljamo sodoben digitalni rentgenski aparat, ki omogoča hitro diagnosticiranje in obdelovanje rentgenske slike kosti in sklepov. S pomočjo rentgena lahko na kosteh zaznamo zlome, infekcije in kostnega raka. S pomočjo posebnega rentgena lahko izmerimo tudi kostno gostoto.

NAROČANJE

Puhova ulica 9a,
2250 Ptuj

Za naročilo je potrebno predložiti:

  • številko e-napotnice ali št. zdravstvene kartice
  • telefonsko številko
Prijaznost, dostopnost, spoštovanje.

Zavedamo se kako pomemben je topel sprejem, odprtost za pogovor, dostopnost.
Posebej se posvetimo pacientom s strahom pred zaprtim prostorom.

Naša ostala diagnostika
Skip to content